TOGGLE_BAR

hero luchtfoto 768x576

Hoe krijg je de Brem toch een beetje in huis?

Het is stil op de Brem. De camping is leeg, als nooit tevoren. Een plekje in ons hart blijft gereserveerd voor het weerzien van onze gasten. We willen jullie graag bedanken voor alle steun die we van jullie ontvangen. Dat bewijst maar weer dat de Brem ook een speciaal plekje voor jullie is. Dat willen wij, in deze tijden van crisis des te meer, graag koesteren. Deze blog schrijf ik dan ook om het Brem-gevoel naar jullie te brengen, zolang jullie zelf niet naar de Brem kunnen komen. Daarnaast geeft ik tips om in quarantainetijd fit te blijven en zo deze zomer in topvorm je vakantie te vieren.

Het geheime recept van dé Camping de Brem kruidenboter (de lekkerste van Renesse)

Door onze koks Patrick en Serge.

Hét recept van ons befaamde kruidenbotertje. De reden waarom je in Grôôt café SMAEK dat tweede mandje stokbrood bestelt en hier stiekem meer naar uit kijkt dan naar je voor- en hoofdgerecht. Bij elkaar. Zo ongelofelijk lekker!

Dit heb je nodig:

 • 125 gram roomboter
 • 125 gram margarine
 • Bosje bieslook
 • Bosje peterselie
 • Knoflookpoeder naar smaak. Maar leef je uit; we zitten toch in quarantaine

En tot slot…

Ja dan is er nog het geheime ingrediënt dat ik echt niet ontfutseld kreeg van de koks Serge en Patrick. Jammer. Maar zo blijft er toch iets Brem-bijzonders om naar uit te kijken.

Zo maak je het:

Het is eigenlijk heel simpel: Zorg dat de roomboter en margarine op kamertemperatuur zijn. Hak de bieslook en peterselie fijn en kneed ze, samen met de knoflookpoeder, door de boter en de margarine heen.

Heerlijk bij een mandje vers afgebakken stokbrood.

Stappen maken met je fitheid in thuisquarantaine

Fit blijven op de Brem is geen enkel probleem; er is genoeg te wandelen, fietsen, zwemmen, skaten en surfen. Maar hoe doe je dat in thuisquarantaine? Laten we beginnen met het op peil houden van onze wandelconditie, zodat we in ieder geval in vorm zijn voor de eindeloos mooie strandwandelingen hier in Zeeland.

Stappentips:

 

 • Bijna iedereen heeft wel een stappenteller om zijn pols of op zijn telefoon. Bekijk wat nu je gemiddelde stappen per dag zijn en gooi daar eerst 1000 stappen bovenop. Gaat dat een week goed? Doe dan hetzelfde! Tot je rond de 8000-10000 stappen per dag maakt; dat is een goede hoeveelheid om fit te blijven.
 • Een goed begin is het halve werk. Maak er een gewoonte van om voor het ontbijt of net erna, een eerste wandelrondje te maken.
 • Traplopen telt ook! Een tijdje stilgezeten? Kom weer in beweging en loop een aantal keer de trap op en af.
 • Intensief sporten direct na het eten is echt af te raden. Op rustig tempo wandelen daarentegen is heel bevorderlijk voor de spijsvertering. Maak er daarom een gewoonte van na het diner nog even de benen strekken.
 • De meeste stappen maak je onbewust als je gewoon lekker bezig bent, thuis of in de tuin.
 • Maak er met het gezin een spel van wie er aan het eind van de week de meeste stappen heeft gemaakt. Hang er een leuke prijs aan vast voor de winnaar.

Dat waren de tips voor deze week! Ik hoop dat jullie gezond zijn en voor elkaar zorgen.

Blijf lief voor elkaar! Tot de volgende keer.

Liefs, Sarah

TOP