Fjoertoer


Wandelen door de natuur langs bakens van licht!

Ontstaan op het mooie Terschelling en inmiddels uitgewaaierd naar Egmond en Renesse: de Fjoertoer!

We kijken nu al uit naar de 7e editie op 19 september 2021.

Inschrijvingen gaan uitsluitend via www.inschrijven.nl.

Het traject loopt hoofdzakelijk door de pure natuur zoals die rond Renesse overvloedig aanwezig is. Bossen, duinen en stranden zijn betrokken in de jaarlijks wisselende routes.
Centraal staat de badplaats Renesse, hier halen de deelnemers hun startpakket en wordt gefinished. De deelnemers kunnen parkeren op het transferium van Renesse en worden comfortabel met pendelbussen naar de startlocaties vervoerd of starten zelfs vanuit het centrum van Renesse.

Alle verrassingen onderweg zijn gebaseerd op licht, beeld en geluid en komen het best tot hun recht in de schemering en het donker. de Fjoertoer start dan ook aan het begin van de avond en eindigt tussen 22:00 uur en 01:00 in het centrum van Renesse.

Inschrijven kan voor slechts €26,50 (17km) en €18,50 (8km). Dit is inclusief startpakket, de Fjoertoer pet met verlichting en verzorging onderweg.
Jonge deelnemers (6-11jaar) kunnen natuurlijk ook meelopen en betalen een gereduceerd tarief (€6,50). Omdat we door bijzonder natuurgebied lopen zijn honden niet toegestaan.

De Fjoertoer Renesse wordt georganiseerd door de stichting Renesse Bruist en is hiervoor afhankelijk van vrijwilligers, "Vrienden van de Fjoertoer Renesse" en "Fjoertoer Renesse Sponsoren".